Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zijn Ralph van DamRogier de Moel en Kristel van Dam – le Noble. Het is ons doel om ondernemers te verbinden en te laten groeien. Alle drie delen we de passie voor ondernemerschap en reizen. Dit komt samen in onze ondernemersreizen. Onze lessen van meer dan 20 jaar ondernemerschap, met allerlei hoogte- en dieptepunten, willen we graag delen met andere ondernemers.

Elke ondernemer heeft z’n eigen verhaal. Ralph heeft er zelfs een boek over geschreven. Hij heeft succes gehad, maar ook een vernietigend faillissement meegemaakt. Hij zegt hier zelf over:

Sommige mensen vinden het moedig dat ik mijn ondernemersverhaal heb op laten tekenen. Het is een persoonlijk en kwetsbaar verhaal om te delen. Maar ik heb dit boek geschreven juist omdat er zo ontzettend veel boeken bestaan over hoe je succes bereikt, met tips, tricks en stappenplannen. Ik geloof daar niet zo in. Succes heeft voor een heel groot deel te maken met wie jij als persoon bent en wat voor ondernemer dat jou maakt. Veelal hoor je alleen de succesverhalen. Joop van den Ende, Steve Jobs, Walt Disney, Richard Branson: ze zijn allemaal ook een keer failliet gegaan, maar dat weet bijna niemand. Mijn boek is een oproep aan andere ondernemers om het echte verhaal te vertellen. Vertel eens over de weg ernaartoe, in plaats van alleen maar over het einddoel dat succes lijkt te zijn. Op die manier wil ik het taboe doorbreken rondom falen in de ondernemerswereld. Het gaat niet altijd alleen maar goed. En van fouten leren mensen denk ik nog meer dan van successen.

Leren van elkaar en ‘lessons learned’ delen. Daar draait het om bij onze ondernemersreizen. Wie ben je, waar sta je nu en waar wil je naartoe?  Waar ben je goed in? Wie wil je zijn als mens en ondernemer? Belangrijke vragen om regelmatig bij stil te staan. Om in metaforen te spreken: af en toe moet je de zeilen bijstellen om koers te houden.

 

Contact

Wil je meer weten? We horen graag van je! Stuur ons een mailtje. Bellen kan ook:

Ralph van Dam: 0650204137
Rogier de Moel: 0612752688
Kristel van Dam – le Noble: 0643870648