Ondernemersreizen voor teams

Een inhoudelijk programma op maat tijdens een groepsreis

Naast reizen voor ondernemers bieden we ons inhoudelijk programma ook aan voor organisaties als educatief onderdeel van een groepsreis of handelsmissie. Zo’n reis verzorgen we altijd met een van onze reispartners.

Thema’s waar we in uitblinken zijn: persoonlijke groei, leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Op een ontspannende manier binden en boeien we medewerkers, relaties of klanten met nieuwe kennis, vaardigheden en gedrag.

Waarom interessant voor organisaties?

Als je besluit om een groepsreis met je team of relaties maken, dan wil je als organisatie het maximale effect halen uit deze investering, zowel inhoudelijk als financieel.

Door naast leuke activiteiten ook op een natuurlijke manier tijd in te ruimen voor educatieve inhoud (inspiratie, training en coaching) kan er meer verdieping worden gezocht. Deelnemers ervaren de dagen individueel en als groep nog intenser en waardevoller, zonder dat dit ten koste gaat van ontspanning en gezelligheid.

Programma op maat

Ons programma stemmen we op maat af op jouw organisatie (denk aan sector, strategische thema’s die in de organisatie spelen, etc.) en de reisduur, maar als basis bieden we een programma met diverse werkvormen langs drie thema’s:

  • Ik als persoonWat drijft jou als mens en wat streef je na? Hoe draagt je werk bij aan de doelen in je leven?
  • Ik in mijn rol/functieWat zijn je sterke en zwakke punten? Welke ontwikkeldoelen heb je? Welke barrières ervaar je om te groeien, zowel individueel als binnen de organisatie?
  • Ik en de organisatieWaar staat de organisatie? Hoe kan ik bijdragen met mijn talenten om de strategische doelen te bereiken?

Vanuit onze achtergrond en ervaring in training, o.a. bij trainingsinstituut De Baak, hebben we vele werkvormen die we op natuurlijke wijze inpassen in het reisprogramma. Geen zaal met flipover, maar leuke en interactieve activiteiten die zijn aangepast aan de omgeving. De opbrengst maken we tastbaar en concreet; de medewerkers gaan naar huis met een persoonlijk actieplan waarmee ze direct aan de slag kunnen na de reis. 

Fiscaal voordelig

De werkkostenregeling (WKR) maakt het mogelijk voor organisaties om – onder voorwaarden – belastingvrije uitkeringen aan medewerkers te doen. Bedrijfsuitjes, personeelsreizen en incentive reizen vallen hier ook onder. Een deel mag onbelast besteed worden; de ‘vrije ruimte’. Over het totale bedrag boven de vrije ruimte betaal je als werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

De trainingsactiviteiten van Journey of Enterprises hebben een ‘zakelijk karakter’. Dit houdt in dat deze activiteiten zijn vrijgesteld van eindheffing. Omdat de trainingen op een externe locatie worden gegeven kunnen ook de reis- en verblijfkosten deels worden aangemerkt als zakelijke kosten.

Hierdoor zorgen de extra kosten voor training en coaching uiteindelijk voor lagere totaalkosten voor de reis als geheel.

JOE Canvas

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we sturen je direct meer informatie.