Teamreizen

Samen afstand nemen om sterker te verbinden

Zet jezelf, je team en je organisatie in de ontwikkelstand. Neem letterlijk even afstand en versterk de onderlinge verbinding. Los van de dagelijkse drukte, in een inspirerende omgeving.

Wij organiseren en begeleiden teamreizen met inhoud, ver weg van de dagelijkse drukte. We inspireren en dagen je uit tot reflecteren. Zodat jullie sterker verbonden en met een eensgezinde missie thuiskomen. Dat doen we voor teams, afdelingen, complete bedrijven en bijvoorbeeld brancheverenigingen, businessclubs, franchisenemers en andere samenwerkingsverbanden.

Wat levert het op?

Wij realiseren blijvende verandering en groei voor individu, team en organisatie. Dit betekent afscheid nemen van oude patronen en nieuw gedrag verankeren. Daarom gaan we aan de slag met de concrete uitdagingen binnen jouw organisatie, want:

  • Hoe krijg je het team mee in jouw visie of plannen?
  • Hoe krijg je alle neuzen (weer) in dezelfde richting?
  • Wat is er nodig om medewerkers te boeien, binden en behouden?

Hoe ziet het programma eruit?

Jullie kennen elkaar, maar kennen jullie elkaar echt? Belangrijke vragen aan alle deelnemers binnen de groep zijn: wie ben jij, wie zijn jullie en wat is jullie gezamenlijke doel met de reis?

Er volgen twee of drie dagen programma. We dagen jullie uit om te verbinden, reflecteren en om toe te werken naar een persoonlijk en concreet actieplan. Tijdens de reis creëren we samen een pressure cooker. Zo krijg je in een paar dagen voor elkaar waar je anders jaren over doet.

Wie iemand als persoon is, is onlosmakelijk verbonden met de rol die diegene in een team kan spelen. Daarom gaan jullie concreet aan de slag met:

  • Wie ben ik als persoon? Hoe draagt je werk bij aan je persoonlijke doelen?
    Wat zijn jouw drijfveren en dromen?
  • Wie wil je zijn als professional? Wat zijn jouw sterkten en zwakten? Hoe wil jij jouw talenten ontwikkelen? Welke barrières ervaar je om te groeien?
  • Wat is jouw rol binnen de organisatie? Waar staat het bedrijf (voor)? Hoe kun jij met jouw talenten bijdragen aan de strategische doelen van de organisatie?

De drie perspectieven versterken elkaar. Samen verbinden we persoonlijke en organisatiedoelen. Door af te pellen komen we tot de kern. Vanuit de basis bouwen jullie een sterker fundament. Deze drie-eenheid maakt de weg vrij voor sterkere verbinding.

Het programma met diverse werkvormen stemmen we op maat af op jouw organisatie (groepsgrootte, sector, strategische thema’s die in de organisatie spelen, etc.) en de reisduur.

Hoe organiseren wij teamreizen?

Schrijf je in met jouw team of groep. We reizen samen af naar een inspirerende plek. Daar versterken we de verbondenheid, versnellen we transformaties of smeden we de basis voor cultuurverandering.

Dit bereiken we door training en coaching in te zetten, maar dan nét even anders. Het middel wat we inzetten is een reis; we gaan letterlijk afstand nemen en samen een paar dagen op pad. 

Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning. Door leuke activiteiten (denk aan wandelen of een boottocht) op een natuurlijke manier te verbinden met inhoud, kan er meer verdieping worden gezocht. Deelnemers ervaren de dagen individueel en als groep intenser en waardevoller, zonder dat dit ten koste gaat van ontspanning en gezelligheid.

Deze reis zelf wordt georganiseerd door een van onze reispartners. Zij hebben jarenlange ervaring met (vlieg)reizen, accommodaties en transfers. De bestemming stemmen we op maat af en is afhankelijk van seizoen, reisduur en budget.

Begeleid door top-trainers

Ondernemersreizen.nl is een initiatief van Ralph van Dam, Rogier de Moel en Kristel van Dam – le Noble. Samen vormen zij het team van top-trainers dat met je meereist.

Fiscaal voordelig

De werkkostenregeling (WKR) maakt het mogelijk voor organisaties om – onder voorwaarden – belastingvrije uitkeringen aan medewerkers te doen. Bedrijfsuitjes, personeelsreizen en incentive reizen vallen hier ook onder. Een deel mag onbelast besteed worden; de ‘vrije ruimte’. Over het totale bedrag boven de vrije ruimte betaal je als werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

De trainingsactiviteiten van Journey of Enterprises hebben een ‘zakelijk karakter’. Dit houdt in dat deze activiteiten zijn vrijgesteld van eindheffing. Omdat de trainingen op een externe locatie worden gegeven kunnen ook de reis- en verblijfkosten deels worden aangemerkt als zakelijke kosten.

Hierdoor zorgen de extra kosten voor training en coaching uiteindelijk voor lagere totaalkosten voor de reis als geheel.

JOE Canvas

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we sturen je direct meer informatie.