Ondernemersreis Curaçao

De eerstvolgende 5-daagse ondernemersreis naar Curaçao zal plaatsvinden van zondag 7 april t/m zaterdag 13 april 2024 (7 dagen / 5 nachten).

Deze reis is een samenwerking met onze partners nlgroeit en Corendon. Laat je inspireren en bekijk hieronder de uitnodiging van nlgroeit oprichter Kees de Jong en de ‘aftermovie’ van de vorige nlgroeit ondernemersreis.

Een ondernemersreis gaat over reflectie, inspiratie en ‘lessons learned’ delen met elkaar. Dit vertalen we naar jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeldoelen met een concreet actieplan. Hiervoor hebben we een uniek eigen programma ontwikkeld: “Ik en mijn onderneming”. Dit programma bestaat uit diverse werkvormen langs drie thema’s:

  • Ik als persoon – Hoe draagt je ondernemerschap bij aan de doelen in je leven? Wat drijft jou als mens en wat streef je na?
  • Ik als ondernemer – Wat is je natuurlijke manier van leidinggeven? Hoe krijg je jouw team mee op jouw ambities en ideeën? Pas jij nog bij je onderneming?
  • Mijn onderneming – In welke fase zit jouw onderneming? Welke uitdagingen ervaar je? Welke barrières ervaar je om je bedrijf naar een volgende fase te brengen?

Dit alles – dus jouw persoonlijke ondernemersreis – komt samen in het ‘Journey of Enterprises Drieluik’. Dit vormt jouw persoonlijke ‘praatplaat’ waarin jouw verleden, heden en toekomst (zowel zakelijk als privé) worden vertaald.

Datum, locatie en prijs

  • Datum: zondag 7 april t/m zaterdag 13 april 2024 (7 dagen / 5 nachten)
  • Locatie: Willemstad, Curaçao (Caribisch Nederland)
  • Investering: €3.950,- ex btw voor nlgroeit leden, €4.450,- ex btw voor niet-leden.

Deze prijs is inclusief vliegticket, overnachtingen, eten/drinken, transfers, activiteiten en inhoudelijk programma (aftrekbaar alszakelijke studiekosten).

Hieronder het programma van dag tot dag op hoofdlijnen.

Dag 1 – Zondag

Middag – We vertrekken in de middag van Schiphol. Door het tijdsverschil komen we in het begin van de avond aan in Curaçao waarna we een transfer hebben naar het Corendon Mangrove Beach Resort. We worden ontvangen door de oprichter en eigenaar van Corendon: Atilay Uslu. Na aankomst is er uiteraard de tijd om op te frissen.
Avond – Tijdens het diner maken we nader kennis met elkaar. Wat zijn de motieven van de andere deelnemers om mee te gaan op deze reis?

Dag 2 – Maandag

Ochtend – Na het ontbijt openen we het programma. Op deze eerste dag staat het thema “Ik als persoon” centraal. We maken een wandeling door de mangrove en langs de kust waarbij onze grootste ‘lessons learned’ aan bod komen.
Middag – Na de lunch gaan we aan de slag met onze passie. Waar ben je goed in en wat heeft ‘de wereld’ daar aan?
Avond – We gaan naar de wijk Otrobanda, een voormalige ‘ruige’ wijk van Willemstad, en krijgen een tour van lokale bewoners langs streetart en kleine ondernemers. Dit project wordt gesteund door de Corendon Foundation.

Dag 3 – Dinsdag

Ochtend – We beginnen de dag met ontbijt en starten het programma onderdeel “Ik als ondernemer“. Met de DISC methode leer je jezelf en je team beter kennen.
Middag – Na de lunch combineren we inhoud en ontspanning met een bezoek aan Klein Curacao tijdens een catamaran cruise.
Avond – De rest van de avond is vrij te besteden.

Dag 4 – Woensdag

Ochtend – Het thema “Mijn onderneming” staat deze ochtend centraal. Kees de Jong van nlgroeit verzorgt een masterclass Persoonlijk Leiderschap.
Middag – In de middag is er ruimte om de opgedane inzichten te verwerken in het Drieluik.
Avond – Atilay Uslu neemt ons mee naar zijn favoriete restaurant op het eiland en deelt zijn boeiende ondernemersverhaal.

Dag 5 – Donderdag

Ochtend – Na het ontbijt gaan we individueel aan de slag. Je werkt toe naar een finale versie van je Drieluik en je actieplan.
Middag – Na de lunch wandelen we naar het kantoor van AFAS in Willemstad waar we een rondleiding krijgen. Hier presenteren we onze opgedane inzichten en plannen naar de toekomst aan elkaar.
Avond – De avond is vrij te besteden.

Dag 6 – Vrijdag

Ochtend – In de ochtend bezoeken we een project van de AFAS Foundation op het eiland.
Middag – De middag is vrij te besteden. Ga je nog wat schaven aan je actieplan of relaxen bij het zwembad?
Avond – Nog een laatste gezamenlijk diner voor de transfer naar het vliegveld en de reis terug naar Nederland.

Dag 7 – Zaterdag

Ochtend – Aankomst in Amsterdam is rond het middaguur.

R

Waardevolle nieuwe contacten met ondernemers

R

Persoonlijke en zakelijke doelen met elkaar verbonden

R

Inspiratie, inzicht en met een concreet plan weer naar huis

Meer weten?

Laat je gegevens achter en we sturen je direct meer informatie (incl. prijzen).