Ondernemersreis Bonaire

 

Wanneer?

De eerstvolgende 7-daagse reis naar Bonaire is i.vm. Corona nog niet bekend.

Locatie

De bestemming van deze ondernemersreis is Bonaire. Dit eiland is onderdeel van Caribisch Nederland en is een paradijs voor watersport liefhebbers. Tropische temperaturen en een constante wind maken het een fantastische locatie voor een actieve ondernemersreis.

We verblijven met elkaar in Sorobon Beach Resort aan Lac Bay, dé surfspot van het eiland. Het resort met z’n vrolijke blauwe chalets ligt direct aan zee en elke dag staat het beste watersport materiaal voor ons klaar.

Uiteraard gaan we veel het water op om te surfen, windfoilen, kayakken en snorkelen. De locatie is geschikt voor zowel beginners als gevorderde surfers en een ervaren surf en windfoil instructeur maakt deel uit van onze groep. En we trekken er op uit om de mooiste plekjes van het eiland te ontdekken. We eten lekker en gezond, zowel op locatie als in uitstekende lokale restaurants.

Hieronder vind je het programma van dag tot dag. Meer informatie over de inhoudelijke sessies vind je bij Locaties en Programma.

Dag 1 – Zaterdag

Middag – We verzamelen op Schiphol voor onze vlucht om 12:00 uur vanaf Schiphol met KLM.
Middag – Via Aruba komen we door het tijdsverschil om 18u aan op Bonaire. Na aankomst nemen we uiteraard even de tijd om op te frissen.
Avond – Tijdens het diner maken we nader kennis met elkaar. Wat zijn de motieven van de andere deelnemers om mee te gaan op deze reis?

Dag 2 – Zondag

Ochtend – De thema’s van de komende dagen zijn: ik als persoon + ik als ondernemer + mijn onderneming. We beginnen deze ochtend met het thema ‘ik als persoon’. We gebruiken hiervoor het ‘levenswiel’. Wat is het belangrijkste voor jou in je leven? Je onderneming? Je status? Geld? Carrière? Gezin? En wáár gaat, als je heel eerlijk bent, jouw meeste tijd naar toe?
Middag – Na de lunch gaat we het water op voor een middag windsurfen en windfoilen met onze instructeur Marco.
Avond – We eten in Kralendijk aan het strand. Tijdens het diner gaan we met elkaar in gesprek over het ingevulde levenswiel. Per gebied heb je 3 punten benoemd die zouden kunnen bijdragen aan meer balans in je leven.

Dag 3 – Maandag

Ochtend – We beginnen de dag met de DISC methode. DISC is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. DISC geeft dus inzicht in waarom we doen wat we doen. 
Middag – In de middag bezoeken we Washington Slagbaai National Park. Gedurende de trip gaan we in koppeltjes van twee elkaar interviewen over DISC. Na terugkomst bij het resort gaan we de inzichten verwerken in het Drieluik. Hierna is er nog ruim de tijd om lekker het water op te gaan. Of misschien blijf je wel hangen in de beach bar?
Avond – De barbecue gaat aan voor een heerlijke avond.

Dag 4 – Dinsdag

Ochtend – Vandaag gaan we een stap verder met het thema ‘ik als ondernemer’. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen één of meerdere Ikigai: een passie waar we ‘s ochtends ons bed voor uitkomen en die de moeite waard is om voor te leven. Wat is jouw Ikigai?
Middag – Na de lunch is er ruimte om 1-op-1 met een coach naar keuze te reflecteren. Je hebt op een rijtje kunnen zetten waar je staat op dit moment als persoon in het leven. Waar je staat met je onderneming en vooral ook de relatie tussen die twee. Klopt dit nog wel of wil je hier een verandering in aanbrengen? Je kan natuurlijk ook besluiten om je hoofd leeg te maken door te gaan windsurfen of windfoilen. Moeilijke keuzes…
Avond – ‘s Avonds genieten we van lekker eten en drinken en een prachtige zonsondergang.

 

Dag 5 – Woensdag

Ochtend – Het laatste thema is ‘mijn onderneming’. We duiken de je business in en gebruiken daarbij het Groeimodel van Greiner en het Groeivliegwiel.
Middag – In de middag lonkt Lac Bay weer. Tijd om het water op te gaan! Wellicht kan instructeur je nog wat fijne kneepjes bijbrengen!
Avond – Vanavond tapas op ons resort!

Dag 6 – Donderdag

Ochtend – Alle inzichten van de afgelopen dagen gaan we combineren in het Actieplan. Welke keuzes ga je vanaf morgen maken? Welke concrete stappen zijn dit en hoe maken we deze SMART zodat je er direct mee kunt gaan starten? We gebruiken de planningspiramide 3 jaar, dit jaar en dit kwartaal.
Middag – Na de lunch wordt het tijd om ons op te frissen en de koffer weer in te pakken.
Avond – Om 19:00 vertrekt ons vliegtuig weer naar huis.

Dag 7 – Vrijdag

Ochtend – Aankomst op Schiphol om 10:30 uur.

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze reizen? Laat je gegevens achter en we sturen je direct meer informatie (incl. prijzen) en onze brochure.