“Vanwege hartritmestoornissen moest ik soms tweemaal per week naar het ziekenhuis om te worden ‘gereset’. Krankzinnig natuurlijk”

René Frijters vertelt zijn ondernemersverhaal in het boek “Langs de afgrond”.

‘Na de verkoop van beleggingsbank Alex besluit Frijters dat hij de beste bank van Nederland wil opzetten. Niet vanuit het product bedacht, maar opgezet vanuit de wensen en behoeften van de klant. Aegon haakt aan bij zijn ideeën en in 2012 wordt Knab (lees omgekeerd: bank) gelanceerd. ‘Er was vanaf het begin veel kritiek,’ memoreert Frijters de ontstaansgeschiedenis. ‘De kostenstructuur was bewust heel transparant gemaakt, maar dat was anders en nieuw. Daarmee lig je al snel onder vuur. Het gevolg was dat Knab een moeizame start kende. Ik heb onderschat hoezeer mensen opzien tegen de overstap naar een andere bank.’ Het is een periode waarin Frijters ingrijpende gezondheidsklachten krijgt. Hij heeft last van hartritmestoornissen en moet soms tweemaal per week naar het ziekenhuis om te worden ‘gereset’. ‘Krankzinnig natuurlijk. Uiteindelijk moest er zelfs een operatie aan te pas komen om deze stressgerelateerde klachten de baas te worden. Het is de prijs die ik heb moeten betalen voor mijn ondernemerschap.’

Ervaar jij stress of burn-out klachten als ondernemer? Je gezondheid is je belangrijkste bezit! Ga mee op ondernemersreis en ervaar ons unieke programma “Ik en mijn onderneming”. Ga aan de slag met jouw doelen, samen met een kleine groep gelijkgestemde ondernemers.