“Maximaal effect: naast leuke activiteiten ook tijd maken voor inspiratie, training en coaching.

Als je besluit om een incentive reis of personeelsreis met je team maken, dan wil je als werkgever het maximale effect halen uit deze investering, zowel inhoudelijk (het binden en boeien van de werknemers) als financieel. Maar hoe kijkt de Belastingdienst naar een personeelsreis vanuit de werkkostenregeling (WKR)?

Door naast leuke activiteiten ook op een natuurlijke manier tijd in te ruimen voor inspiratie, training en coaching kan er meer verdieping worden gezocht en zullen werknemers de dagen individueel en als groep nog intenser en waardevoller ervaren. Bovendien kunnen fiscale voordelen worden benut. Hierdoor zorgen de extra kosten voor training en coaching uiteindelijk voor lagere totaalkosten voor de reis als geheel.

De werkkostenregeling (WKR) maakt het mogelijk voor organisaties om – onder voorwaarden – belastingvrije uitkeringen aan medewerkers te doen. Bedrijfsuitjes, personeelsreizen en incentive reizen vallen hier ook onder. Het bedrag dat onbelast mag besteed mag worden, noemen we de vrije ruimte. Over het totale bedrag boven de vrije ruimte betaal je als werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

De trainingsactiviteiten van Journey of Enterprises hebben een ‘zakelijk karakter’. Dit houdt in dat deze activiteiten zijn vrijgesteld van eindheffing. Omdat de trainingen op een externe locatie worden gegeven kunnen ook de reis- en verblijfkosten deels worden aangemerkt als zakelijke kosten.

Hierdoor zijn de totale kosten van een reis met training lager dan een reis zonder training.

Meer weten? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Hoe kijkt de belastingdienst naar de werkkostenregeling?

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze reizen? Laat je gegevens achter en we sturen je direct meer informatie (incl. prijzen) en onze brochure.